2015. január 11., vasárnap

Túrós pogácsa Ágitól

Úgy vágyik mindenki egy jó pogácsa receptre. Olyanra, amiből egy nem kemény, nem száraz, de mégsem nehéz zsíros pogácsóka jön elő. 
Na ez olyan.

Ahogy a jó dolgoknak, ennek is kell egy kis pihenés, de meghálálja, mert még finomabb lesz.






Hozzávalók:
  1 tojás
  1 dkg friss  élesztő
  2-3 evőkanál tejföl
  1 ek. só
  25 dkg túró (nem krémes, hanem a gurulós)
  25 dkg margarin
  30 dkg búza rétesliszt (fogós liszt)
  1 tojás
  15 dkg reszelt sajt - olyan és amennyi a hűtőben van


Az összetevőket összegyúrni, majd többszöri hajtogatás után hűtőbe kerül néhány órára, akár egy egész éjszakára.

Nyújtás (úgy 2 cm vastagra) és kiszaggatás után lekenni a pogik tetejét a felvert tojással és egyesével belemártogatni a reszelt sajtba.

180 C fokon alsó-felső melegítéses sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütni.

Ez a pogácsa igen hamar elfogyott a legutóbbi kolbásztöltés alatt, míg vártuk, hogy kisüljön a hurka/kolbász. 



Nincsenek megjegyzések: