Úgy vágyik mindenki egy jó pogácsa receptre. Olyanra, amiből egy nem kemény, nem száraz, de mégsem nehéz zsíros pogácsóka jön elő.
Na ez olyan.
Ahogy a jó dolgoknak, ennek is kell egy kis pihenés, de meghálálja, mert még finomabb lesz.
Hozzávalók:
1 tojás
1 dkg friss élesztő
2-3 evőkanál tejföl
1 ek. só
25 dkg túró (nem krémes, hanem a gurulós)
25 dkg margarin
30 dkg búza rétesliszt (fogós liszt)
1 tojás
15 dkg reszelt sajt - olyan és amennyi a hűtőben van
Az összetevőket összegyúrni, majd többszöri hajtogatás után hűtőbe kerül néhány órára, akár egy egész éjszakára.
Nyújtás (úgy 2 cm vastagra) és kiszaggatás után lekenni a pogik tetejét a felvert tojással és egyesével belemártogatni a reszelt sajtba.
180 C fokon alsó-felső melegítéses sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütni.
Ez a pogácsa igen hamar elfogyott a legutóbbi kolbásztöltés alatt, míg vártuk, hogy kisüljön a hurka/kolbász.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése