Csodálatos ünnepi torta - margarin és egyéb krémek - nélkül. De lehet kérni csak úgy, a vasárnapi ebéd után is. Nem szokott belőle maradni.
Tészta:
28 dkg liszt
6 dkg porcukor
kevés só
2 tojás sárgája
½ csomag sütőpor
2 kanál tejfel.
Töltelék:
20 dkg porcukor
3 tojás sárgája
5 dkg vaj olvasztva
3 dkg liszt
½ citrom héja reszelve
1 csomag vaniliáscukor
5 tojás fehérje
10 dkg beáztatott mazsola (opcionális)
10 dkg beáztatott mazsola (opcionális)
Töltelék összetevőit egy tálban összekeverjük - lehet bele mazsolát is tenni - és a végén az 5 tojás felvert kemény habját beleforgatjuk.
A tölteléket rámerjük a tésztára és befedjük a maradék tésztából nyújtott lappal, de sütés előtt villával többször megszúrkodjuk a tetejét.
Lassú tűznél 160-170 C fokon legalább 45 percig kell sütni, vagy amíg a tűpróba szerint elkészül. És ha kihűlt,
a tetejét vaníliás cukorral vastagon beszórni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése