2014. december 17., szerda

Nagymami csokoládé krémje babapiskótával

Ennél jobb csokikrémet kevesebbet ettem. Az egész család kedvence


4 egész tojás, 4 púpos kávéskanál liszt, 4-5 púpos kávéskanál kakaó, 3o dkg cukrot 1 liter tejjel simára keverünk, bele 4-5 kávés kanál erős kávé, vagy 1 kávés kanál nescafé. Az egészet vízfürdőn habverővel állandóan kevergetve, lassan főzzük. Ha sűrű, levesszük és belekeverünk 5 dkg vajat. Közben hideg vizet váltogatva alatta, kevergetés mellett hűtjük. (különben összecsomósodik) Üvegtálba rétegezve babapiskótával rakjuk össze előző este. Tejszínnel díszítjük. 
És lehet a tejszín tetejére még valami sötétpiros gyümölcsöt tenni, de ez már csak a 'hab a tortán'.

Nincsenek megjegyzések: