Lisztérzékenyek figyelem, egy szem sincs benne belőle, csak mák és mazsola
Hozzávalók tésztához:
7 tojás,
20 dkg porcukor,
15 dkg vaj,
½ csomag sütőpor,
3 csomag vaníliás cukor,
12 dkg áztatott mazsola,
25 dkg darált mák,
1 evőkanál prézli,
1 citrom héja (lehetőleg kezeletlen).
Tészta: A tojások sárgáját a cukorral, vajjal habosra kikeverni, sütőport, vaníliás cukrot, mazsolát, mákot belekeverni. Fehérjét keményre felverni és óvatosan belekeverni. A végén még az 1 kanál prézlit is belekeverni.
Kizsírozott, lisztezett közepes méretű tepsiben előmelegített sütőben 200 fokon, 30 percig sütni. (a magas hőfokra való tekintettel érdemes figyelni sütéskor a tésztát)
Hozzávalók a mázhoz:
7 dkg keserű csokoládé,
2 evőkanál tej,
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
7 tojás,
20 dkg porcukor,
15 dkg vaj,
½ csomag sütőpor,
3 csomag vaníliás cukor,
12 dkg áztatott mazsola,
25 dkg darált mák,
1 evőkanál prézli,
1 citrom héja (lehetőleg kezeletlen).
Tészta: A tojások sárgáját a cukorral, vajjal habosra kikeverni, sütőport, vaníliás cukrot, mazsolát, mákot belekeverni. Fehérjét keményre felverni és óvatosan belekeverni. A végén még az 1 kanál prézlit is belekeverni.
Kizsírozott, lisztezett közepes méretű tepsiben előmelegített sütőben 200 fokon, 30 percig sütni. (a magas hőfokra való tekintettel érdemes figyelni sütéskor a tésztát)
Hozzávalók a mázhoz:
7 dkg keserű csokoládé,
2 evőkanál tej,
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
Máz: Ezt akkor kell elkezdeni, amikor a süti már 20 perce sül, mert a mázat a forró tésztára kell ráönteni. A csokit kicsit összetörve, tejjel és cukorral gyenge tűzön összefőzni, a végén 5 dkg vajat
belekeverni, összeforralni és a megsült tésztára rögtön, forrón ráteríteni. A
tetejét szeletelt vagy durvára vágott mandulával sűrűn beszórni. Keskeny
csíkokra vágjuk.
Sokáig eláll, nagyon kiadós süti.
Sokáig eláll, nagyon kiadós süti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése