2015. február 2., hétfő

Körözött

Most a körözöttet fogod leírni? Igen, mert azt nagyon szeretem. Érdemes azért kimenni a piacra, hogy friss juhtúró kerüljön bele. Nincs az a buli, amikor sikere ne lenne. Vagy nyáron abba a máshol nem ehető igazi magyar 'fehér' paprikába töltve egy foszlós kiflivel.

2 titka van: a juhtúró és a pirospaprika. Ja meg, hogy nincs benne vaj/margarin. Van benne viszont sör.

Hozzávalók (9+1 különböző dolog)

- 20 dkg juhtúró a piacról
- 10 dkg sima tehéntúró - én szeretem a magyar gurulós túrót, de ezek a modern technikával elkészített kicsit krémesebb túrók is jók
egy kisebb fej lila hagyma nagyon apróra vágva, de tényleg apróra vágva
- kb. 3/4 pohár tejföl (kis pohár)
- kb. 2-3 ek. sima mustár
- 3-4 tk. piros örölt paprika, ahogy nagyanyám mondta, legyen színe annak a körözöttnek
- só, attól függően, hogy a juhtúró milyen sós 
- bors
- kömény (nem kell sajnálni ezt sem belőle őrölt formában és lehet bele egy csipet egész köménymagot is tenni)


A fentieket szépen egymás után össze kell keverni és mikor már kezd jó íze lenni, egy nyalat sörrel nyakon önteni. Ettől lesz habos és könnyű. Nem árt neki ha áll egy kicsit, mielőtt a vendégek elé kerül.

Nincsenek megjegyzések: